Arekin liiketoiminta-arkkitehti luottaa yhteistyöhön

Arekin liiketoiminta-arkkitehti Topias Herva jakaa näkemyksiään, miten Arekissa kehitetään työeläkejärjestelmiä ja panostetaan huipputyöntekijäkokemukseen. Arek on edelläkävijä digitaalisten työeläkejärjestelmien alalla ja haluaa olla myös arvostettu työnantaja.

arek_topias_herva_01 1jpg


Työeläkealalla kohta jo kymmenen vuotta työskennellyt Topias Herva aloitti Arekilla työskentelyn järjestelmäpäällikkönä helmikuussa 2023.  

”Siirtyminen alan sisällä toiseen yritykseen ei tuntunut suurelta hypyltä tuntemattomaan, kun aiempi kokemus on siirtynyt hyötykäyttöön sellaisenaan ja monet areklaiset olivat jo entuudestaan tuttuja”, Herva kertoo. 

Tämän vuoden alussa hän siirtyi Arekissa liiketoiminta-arkkitehdin töihin.  

”Ensitöikseni pääsin työstämään uutta Arekin ketterän työskentelyn toimintamallia ja siihen liittyvien työkalujen käyttöönottoa. Ketterään toimintamalliin siirtymiseen valmistautuminen on ollut vaativa ja aikaa vievää prosessi, mutta jo nyt on nähtävissä hyödyt mihin ketterään toimintamalliin siirtymisessä on pyritty. Ketterä toimintamallihan ei ole ikinä täysin valmis, vaan aina on kehittämisen ja parantamisen varaa.” 

Erittäin motivoivana ja sydäntä lähellä olevana tehtävänä Herva pitää työkyvyttömyyseläkkeen lineaarisen mallin suunnitteluun osallistumista, koska pääsi jo aiemmin perehtymään työkyvyttömyyseläkkeiden käsittelyyn edellisessä työssään Työeläkeyhtiö Elossa. 


Työeläkejärjestelmien uusi aikakausi syntyy yhteistyöllä  

Herva pitää hyvänä, että Arekin tiimi lähestyy ongelmanratkaisuja vaativia töitä luovasti ja pyrkii löytämään ratkaisut, jotka palvelevat kaikkien osapuolten etuja. 

”Sen vuoksi olemme ottamassa ketterän kehittämisen työkaluja käyttöön. Haluamme palveluidemme kehittämisen ja käyttöönoton sujuvan parhaalla mahdollisella tavalla. On hyvä, että myös tätä kautta yhteistyömme asiakkaiden kanssa sujuu mahdollisimman sujuvasti”, Herva sanoo. 

Yhteistyö ja yhteisöllisyys ovatkin Arekin kulttuurin kulmakiviä. Herva korostaa avointa kommunikaatiota ja yhteisiä ponnisteluja, jotka tekevät työympäristöstä tuottavan ja innostavan. Se säteilee myös asiakastyöhön. 

"Meillä on tiivis tiimi ja työyhteisö, jossa jokainen tukee toisiaan. Se tekee työskentelystä paitsi tehokasta, myös erittäin palkitsevaa", hän kehuu. 

Koulutusta ja tasapainoa 

"Arek tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön, jossa on mahdollista työskennellä alan huipputeknologian parissa, oppia uutta ja vaikuttaa koko eläkejärjestelmän kehittymiseen", Herva summaa. 

Vaikka Arek on pieni organisaatio, urapolkua on mahdollista leventää ja työtehtävien fokusta voi vaihtaa mielenkiintojen ja mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi työntekijöitä kannustetaan jatkuvasti kehittämään ammattitaitoaan, minkä vuoksi heille tarjotaan monipuolisia koulutusmahdollisuuksia ja mentorointiohjelmia. 

”Meillä tuetaan myös työn ja perhe-elämän yhteensovittamista, mikä on tärkeää, kun kotona on kaksi pientä lasta. Kaiken kaikkiaan tuntuu, että Arekilla pidetään todella hyvää huolta työntekijöistä”, Herva todistaa. 

 

Miltä urapolku voi näyttää Arekissa?

Arekissa on matala hierarkia ja moni ajattelee, että Arek on juuri sopivan kokoinen työpaikka. Etenemismahdollisuuksia kuitenkin löytyy ja omaa fokustaan voi muuttaa. Työntekijät voivat halutessaan hakea ja vaihtaa työtehtäviä tai roolia myös firman sisällä sopivan paikan tullen ja sitä kautta kehittää osaamistaan. Arek kannustaa jokaista löytämään oman polkunsa ja tarjoaa tukea matkan varrella.

Arekissa on mahdollista olla mukana monenlaisessa tekemisessä ja tehdä työtä  yhdessä satojen omien alueidensa huippujen kanssa niin asiakkaiden kuin kumppaneidenkin tiimeissä. Tiesitkö muuten, että Arekissa noudatetaan vakuutusalan työehtosopimusta? 


Katso Arekin avoimet työpaikat "Ura Arekissa" -osiosta.